top of page
  • Marlene Holt

Er du god til at give slip? Eller går du planken ud?


Er du god til at give slip? Eller går du planken ud? Jeg spørger dig, fordi jeg selv, i mange år, har forsøgt at holde fast på ”noget”, som jeg i bund og grund godt vidste var usundt for mig. Hvorfor holdte jeg fast, og hvorfor blev jeg ved med at have forhåbninger? Der kan være rigtig mange årsager! For mit vedkommende handlede det om, at jeg var bange for, hvad der var på den anden side. Jeg vidste, hvad jeg havde og faren for at miste det trygge og kendte, holdte mig fra at søge nye sunde mønstre. Jeg befandt mig i en virkelighed baseret på en fantasi og overbevisninger. Jeg så ikke virkeligheden i øjnene og forsøgte at opveje det negative med undskyldninger, og jeg undgik at se virkeligheden i øjnene. Virkeligheden kan gøre ondt – og somme tider kan det være nødvendigt at få hjælp til at deale med og acceptere sandheden. Som mennesker er vi gode til at ”skabe den virkelighed vi ønsker”. For at tage udgangspunkt i de states og de følelsesmæssige tilstande jeg arbejder med i min terapi, gik jeg aldrig i Zero. Zero er tilstanden, hvor du bl.a. giver slip. I tilstanden Zero afvikler du og giver slip og dermed åbner op for nye muligheder og udvikling. Hvis du hænger fast i et mønster, hvor du konstant bliver i tilstandene, hvor du konflikter, er forvirret eller er handlingslammet, er det ikke muligt at komme videre og ud af et usundt mønster! Kender du dette mønster? Kender du til, gang på gang, at gå planken ud, ”sluge en masse kameler”, glemme dig selv og dine egne behov, går du på kompromis med din lykke og din lyst til at leve et ægte og autentisk liv? Kender du til at skjule sandheden og virkeligheden for dig selv for til sidst at ”tabe”? Jeg tager dette emne op, da jeg ved, at rigtig mange mennesker kæmper med at give slip. Mange lever en hverdag bygget op omkring en virkelighed, bygget på kompromisser, forestillinger og konstante forhandlinger, med egen lykke og trivsel som indsats. Spørg dig selv – er du god til at give slip på ting i dit liv? Er du god til at afvikle og skabe udvikling eller sidder du fast?

Comments


Skærmbillede 2019-07-11 kl. 13.46.46.png

Tak for du læste med

Jeg håber, jeg kan oplyse og inspirere dig, samt prikke til din nysgerrighed. 

 

Du kan læse mere om min baggrund her. 

Få mine blogindlæg tilsendt

Tak for din indsendelse

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page