top of page
  • Marlene Holt

Satser du dit følelsesmæssige velvære væk i et ulykkeligt spil?

Jeg er ofte vidne til, at mennesker tilsidesætter egne behov og følelser i et forhold, og lader sig forme ud fra andres ønsker. Det er ikke sundt og langt fra meningen, at du skal udsætte et forhold eller vente på at få gengældt dine følelser. Vi ved alle, at kærlighed og anerkendelse intet er værd, hvis vi skal bede om det eller vente på det.


Jeg oplever ofte en uligevægt i forhold. Udover at møde det i min praksis har jeg selv ”siddet i saksen”, og det tog mig lang tid at give slip. Derfor er det for mig, et vigtigt emne at sætte spotlight på, da det er ødelæggende og drænende for dit liv og selvværd.

Hvis nogen får dig til at vente, kan du vælge at give slip på dem. Da jeg gav slip, åbnede der sig en ny dør for mig, og jeg har i dag verdens dejligste kæreste. Det lyder måske som en kliché – men tro mig, når du lærer at sætte en streg i sandet, sætte krav og grænser, vil du opdage, at der åbnes nye døre for dig, både i dit kærlighedsliv men også i alle andre aspekter i dit liv.


Det kan være svært, men jeg skal fortælle dig, hvorfor det er vigtigt! Hvorfor? Mange gange lader du dig rive med af ideen om, at personens selviskhed med tiden vil vende sig til taknemmelig og kærlighed – du spilder din tid!

Vi ved alle, at når du elsker nogen, så elsker du dem hver eneste dag og minut. Det er ikke muligt at benytte en ”pauseknap”, og kun elske når det behager dig eller passer ind i dit skema. Der sker ofte det, at mennesker spiller russisk roulette med deres følelsesmæssige velvære, og dermed risikerer at ende i en venteposition på dét sted, hvor andre efterlod dem.


Du har et valg. Og hvis du spørger mig, er det din pligt. Du skal vælge at prioritere dig selv, hvis din indre verden er en slagmark mellem dine egne ønsker og andres forventninger, vil du ende i et dybt følelsesmæssigt hul.

Du vil miste dig selv, og dine grænser vil konstant blive udfordret. Hvis du er i et forhold, hvor du ikke bliver elsket og prioriteret, men at det blot går den ene vej, vil det langsomt æde dig op. Dit selvværd bliver nedbrudt, hvilket vil få negativ indvirkning på mange andre aspekter i dit liv.

DERFOR – red dig selv fra dig selv. Bliv ikke narret af falske løfter der får dig til at vente. Du skal tage aktion når dine ønsker og rettigheder er i fare. Du bliver nødt til at tilsidesætte den falske opfattelse af, at alt er tilladt i kærlighed og krig. Det skal ikke være en andens beslutning, om du skal føle dig godt tilpas. DET ER KUN DIN!


Vi indordner os ofte i forhold, fordi vi frygter usikkerheden og den følelsesmæssige tomhed. Du skal huske, at ikke alle mennesker passer sammen med, hvem vi er, eller hvad vi har behov for. Og omvendt, passer vi ikke altid sammen med dem. Sig farvel til frygtens indvirkning, hvilket kan hjælpe dig med at søge meningsfulde forhold med gensidig kærlighed.


Kig indad og arbejd med din kerne og dine fundamentale egenskaber. Du skal ikke lade dig begrænse, kontrollere eller hæmme. Dette vil sætte din styrke i fare, og du kan ikke være trofast overfor dine egne værdier og behov. Dette kan være en svær proces, og ofte kan det være en nødvendighed, at du får hjælp udefra. Du skal tage dén beslutning at vælge dig selv til. Det vil garantere dig glæde og gennemslagskraft.


Vær blandt mennesker der bidrager med glæde og god energi. Vær blandt mennesker der prioriterer dig. Skil dig af med forhold, som bidrager til din lidelse, sorg og dårligt selvværd.Det er dit valg om du vil være helten i din egen film, eller om du blot vil være en del af kulissen.
Comments


Skærmbillede 2019-07-11 kl. 13.46.46.png

Tak for du læste med

Jeg håber, jeg kan oplyse og inspirere dig, samt prikke til din nysgerrighed. 

 

Du kan læse mere om min baggrund her. 

Få mine blogindlæg tilsendt

Tak for din indsendelse

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page