top of page
  • Marlene Holt

Jeg vejleder og underviser unge mennesker - og jeg elsker det.


Jeg elsker mit arbejde - jeg føler, at jeg er landet det helt rigtige sted.

I et tidligere indlæg skrev jeg om, at jeg ønskede styringen og energien tilbage i mit arbejdsliv. Jeg ønskede et arbejde, hvor jeg gjorde en forskel. En forskel for udfordrede unge, der har brug for


"et kærligt men tydeligt skub" i den rigtige retning.


Du kan læse mit tidligere indlæg her


Jeg ønskede et job, hvor mine kompetencer kom i spil, og jeg søgte inspiration og udvikling som fagperson. Mit ønske gik i opfyldelse - hver dag går jeg glad på arbejde, og jeg arbejder med lige præcis de problematikker og udfordringer, jeg er allerbedst til.


Med dette her indlæg ønsker jeg at sætte fokus på værdien og vigtigheden af, at omgive sig med "ting" der giver dig glæde, motivation og værdi i livet.


Personligt drives og motiveres jeg af at gøre en forskel for andre mennesker. Der er naturligvis mange nuancer i kategorien "at gøre en forskel for andre mennesker", men i mit tilfælde gælder det ansigt til ansigt med unge mennesker, der har brug for min hjælp, både menneskeligt men også fagligt.


Kort fortalt arbejder jeg på en ungdomsuddannelse, der hedder FGU, hvilket er et tilbud til unge under 25 år der af forskellige årsager har brug for at: afslutte deres 9. klasse, komme i erhvervstræning, få kendskab til arbejdspladser, praktisk/bogligt fokus i forskellige grader, læren om livet, kontaktpersoner, afklaring af fremtid og drømme, komme i aktivering mv.

Mange af de unge mennesker jeg møder på FGU, har alle sammen hver deres fortælling og er på FGU af forskellige grunde og behov: et træls stamtræ, uheldige venner, tabt motivation, psykiske udfordringer, ordblindhed, meningsløshed, rodløshed, brug for guidning, blot lidt ekstra tid til at finde vejen frem i livet, et par ekstra år til at modnes i, brug for at finde deres egen vej igennem uddannelsessystemet mv.


Jeg vil rigtig gerne tale ind i dette tilbud, så hvis du kender en ung, der har brug for et andet tilbud end den gængse "hue - eller hammervej" så send dem i min retning - hvis du har lyst og er nysgerrig, kan du læse mere om, hvad vi kan tilbyde på FGU.


Tjek det ud her: https://fgusv.dk/Arbejdet udgør en betydelig del af vores liv. Uanset om du arbejder på et kontor, på en fabrik, underviser eller er selvstændig iværksætter, bruger du mange timer hver dag på dit job. Derfor er det afgørende at du trives på dit arbejde.


Nedenstående 4 punkter er for mig meget afgørende for, om jeg er i god trivsel.

  1. Mental sundhed: Trivsel på min arbejdsplads har en dybtgående indvirkning på min mentale sundhed. At hjælpe unge mennesker med at opnå deres mål og drømme giver mig en følelse af formål og glæde, som hjælper med at forebygge stress og udbrændthed. Min mentale sundhed forbedres, når jeg ser, hvordan mit arbejde gør en positiv forskel i andres liv.

  2. Selvværd og opfyldelse: Succes på mit arbejde, især når det involverer at vejlede og uddanne unge mennesker, booster mit selvværd. At se dem vokse og opnå deres mål fylder mig med stolthed og glæde. Denne følelse af opfyldelse er uvurderlig og hjælper mig med at se mening i mit arbejde hver dag.

  3. Arbejdslivets balance: Trivsel på arbejdspladsen hjælper mig med at finde balance mellem arbejde og fritid. Jeg investerer tid og energi i mit arbejde, men jeg ved også, hvor vigtigt det er at have tid til mig selv og min familie. Denne balance er afgørende for at bevare min trivsel og min evne til at hjælpe andre.

  4. Gøre en forskel: Det der virkelig driver mig, er muligheden for at gøre en forskel i unge menneskers liv. At se dem trives, opnå deres mål og blive selvstændige individer er den største belønning. Det giver mit arbejdsliv en ekstra dimension af mening og formål.

For mig er trivsel på arbejdspladsen også tæt forbundet med at forfølge min passion for at vejlede og uddanne unge mennesker. Det er min måde at gøre en forskel på i verden, og det giver mig en dyb følelse af tilfredshed og opfyldelse, som går ud over blot at tjene en løncheck.


Mit skift til at arbejde med dét der virkelig motiverer mig, har haft en dybtgående indvirkning på min personlige trivsel. Jeg kan mærke det i hver fiber af mit væsen, og det har løftet mig til en helt ny højde af livsglæde og engagement.


Min beslutning om at søge nye veje og søge nyt job, har ændret mit humør, mit drive og min motivation er stærkere og mere mærkbart.


Det er som om, jeg er kommet ind i en opadgående spiral, hvor min passion for arbejdet nærer min energi, både på jobbet og i mit personlige liv.


Denne forandring i mit arbejdsliv har lært mig den uvurderlige lektion om, at trivsel ikke bare handler om at tjene penge, så jeg kan betale mine regninger eller shoppe på Zalando - det handler om at forfølge det, jeg brænder for og bruge mine færdigheder og lidenskaber til at gøre en positiv forskel for unge mennesker.


Så lad mig opfordre dig til at tage det skridt og forfølge det, der virkelig motiverer dig i dit arbejdsliv. Det kan ændre din hverdag på måder, du aldrig havde forestillet dig. Jeg ved, at det har gjort det for mig, og jeg omtaler nu mit arbejde med en gnist af glæde og forventning, fordi jeg nu gør det, jeg brænder for. Trivsel gennem passion og motivation er nøglen til et opfyldende og energifyldt liv, både på arbejdet og derhjemme.


Mit bedste råd til dig er:

Gå ud og find din passion, din måde at gøre en forskel på, og opdag den trivsel, det kan bringe ind i dit liv. Det er nøglen til et mere opfyldende liv.
Comments


Skærmbillede 2019-07-11 kl. 13.46.46.png

Tak for du læste med

Jeg håber, jeg kan oplyse og inspirere dig, samt prikke til din nysgerrighed. 

 

Du kan læse mere om min baggrund her. 

Få mine blogindlæg tilsendt

Tak for din indsendelse

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page